Ugrás a fő tartalomra

Reggeli: Sült Zabpehely Cukkinivel

Egy gyors reggeli. Egy finom, édes, lelket melengető napkezdet. Legyen benne zabpehely, mert az ellát energiával. Legyen benne fahéj, mert finom. Legyen könnyű, édes, zamatos. Legyen benne cukkini (?). Legyen. Na de mi legyen ez valójában? Hát valami ilyesmi: inspirációnak megteszi. Thanks for sharing.

Hozzávalók:
- 180 gr nagyszemű zabpehely
- 50 gr barna nádcukor
- 1/2 tk. só
- 1 tk sütőpor
- 1,25 tk. őrölt fahéj
- nagy csipet őrült szerecsendió
- 350 ml tej
- 1 nagy tojás
- 3 ek. kókuszolaj vagy olvasztott, kihűlt 45 gr vaj is megfelelő
- 1 tk. vanília esszencia
- 250 gr hámozott, reszelt cukkini
- kevés vaj a tepsihez

Elkészítés

  1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Egy 20x 20-as tepsit kikenünk kevés vajjal. 
  2. Egy nagy tálba összekeverjük a következőket: zabpehely, cukor, só, sütőpor, fahéj és szerecsendió.
  3. Egy másik tálba öntjük a tejet, a lazán felvert tojást és a kókusz olajat vagy vajat a vaníliával együtt. 
  4. A két tál tartalmát alaposan összekeverjük majd hozzáadjuk a cukkinit.
  5. A kivajazott tepsibe öntjük a keveréket, elrendezzük egyenletesre.
  6. A sütőbe téve 30- 35 percig sütjük.
  7. Kivesszük s rögtön érezzük, milyen jó illata van.5 percig hűlni hagyjuk, majd kis tálkákba szedve tálaljuk.

Tejjel, joghurttal, vaníliaszósszal első finom reggeli. Diót és egyéb magvakat bátran pakolhatunk a tetejére. 

Ha méh marad másnapra, harmadnapra, érdemes fogyasztás előtt picit megmelegíteni, majd rá a tejet és kész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke